Det ska egentligen vara färska sardiner till detta, men av någon anledning går det inte att få tag på i Sverige. Den som vet varför får gärna förklara det för mig. Det går ju att få tag på fisk från andra sidan jordklotet, så varför inte sardiner från Medelhavet? Nåväl, det går ganska bra med färsk strömming eller sill också.
8 goda rostbröd, 2 per person
4 goda tomater, grovhackade
0,5 rödlök, finhackad
2 msk dill
2 msk god olivolja
2 tsk äppelcidervinäger
16 strömmings- eller sillfiléer, ryggfenan borttagen
2 msk kapris
salt
1. Blanda tomat, rödlök, olivolja, dill, äppelcidervinäger, kapris och salt i en bunke.
2. Stek brödskivorna i olivolja i en grillpanna, lägg åt sidan.
3. Salta och stek strömmingen hastigt på bägge sidorna på hög värme i grillpannan.
4. Servera 2 strömmingsfiléer per bröd och skopa över tomatsalsan. Yummie!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar