Jag fick den här rätten i Milano för flera år sedan. Jag har försökt återskapa den med ganska gott resultat, och den är allt sedan dess en favorit.
Till tonfiskbullarna:
500 g fryst tonfisk
saft och rivet skal från en ekologisk citron
2 msk ekologiska russin, blötlagda i varmt vatten i 10 minuter
1 dl riven parmesanost
0,5 dl bladpersilja
0,5 dl pinjenötter
1 dl panko
salt, svartpeppar
olivolja
Till tomatsåsen:
1 burk goda krossade tomater, t. ex. Mutti
1 dl vatten
1 vitlök, finhackad
1 peperoncino
1 tsk kanel
1 tsk malen spiskummin
1 msk torkad oregano
1 tsk ekologiskt buljongpulver
olivolja
salt
1. Börja med tomatsåsen. Fräs vitlök och peperoncino i olivolja någon minut. I med kanel och spiskummin, fräs en minut till och slå sedan i tomaterna, vattnet, oregano och buljongpulvret. Rör om och låt sjuda 10 minuter.
2. Gör under tiden tonfiskbullarna. Blanda samtliga ingredienser och forma till bollar.
3. Stek dessa på medelhög värme runt om och lägg därefter ner i såsen. Låt sjuda under lock 5-10 minuter, vänd dem efter halva tiden. Försök se till så de inte blir för torra.
4. Servera som i Milano med ett gott potatismos eller tagliatelle.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar