onsdag 20 januari 2016

SALLAD MED RÖTT RIS, PISTAGENÖTTER OCH GRÖNSAKER


 
 
En sallad med härliga krispiga smaker. Har man bara förberett lite, så går den fort att fixa fram. Rött ris ska koka 45 minuter, så koka riset i förväg, skölj i kallt vatten och bred ut på en plåt. Salta inte i kokvattnet, då förstörs rött ris. Det går lika bra med svart ris eller vildris, och prova gärna med andra bönor, kikärtor, edame eller bondbönor.

200 g rött ris
3 morötter av olika färg, tunnt skivade med osthyvel eller mandolin
200 g gröna ärtor
1 burk cannellinibönor, sköljda och avrunna
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad dill
en stor näve god sallad
salt
 40 g pistagenötter, grovhackade

Dressing:
2 msk olivolja
2 tsk dijonsenap
2 msk saft från en ekologisk citron
rivet skal från en ekologisk citron
0,5 tsk agavesirap
salt

1. Blanda ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt.
2. Blanda ingredienserna till salladen.
3. Servera, skopa över dressingen, strö över nötterna, blanda och ät!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar