Peperonata är ett sötsurt sicilianskt tillbehör, som är väldigt fräscht, vackert och gott! Det bästa är att det passar till nästan vad som helst, fisk, nötkött, kyckling.
4 ekologiska paprikor i olika färger
0,5 dl olivolja
1/2 rödlök, tunt skivad
2 vitlöksklyftor, finhackade
salt, peppar
2 msk tomatpuré
1 msk socker
0,5 dl torrt vitt vin
0,5 dl vitvinsvinäger
en näve grovhackad bladpersilja
2 msk kapris
1 msk torkad oregano
1. Sätt ugnen på grill, lägg paprikorna på en ugnform och grilla cirka 10 minuter tills de blivit svarta runt om.
2. Lägg paprikorna i en bunke och sätt på lock. Låt stå 15 minuter.
3. Skala paprikorna, ta bort kärnorna och skär i strimlor.
4. Hetta upp en stekpanna på medelvärme, i med olja, lägg i lök och vitlök, rör om och fräs cirka 10 minuter.
5. Höj värmen en aning och ha i tomatpurén, rör om och fräs en minut.
6. Slå i vin och vinäger och läåt det reducera en aning, koka 2 minuter.
7. Lägg i paprikor, kapris, persilja och oregano. Salta och peppra. Låt koka ihop i 5 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar