torsdag 28 januari 2016

PEPERONATA


 
 
Peperonata är ett sötsurt sicilianskt tillbehör, som är väldigt fräscht, vackert och gott! Det bästa är att det passar till nästan vad som helst, fisk, nötkött, kyckling.

4 ekologiska paprikor i olika färger
0,5 dl olivolja
1/2 rödlök, tunt skivad
2 vitlöksklyftor, finhackade
salt, peppar
2 msk tomatpuré
1 msk socker
0,5 dl torrt vitt vin
0,5 dl vitvinsvinäger
en näve grovhackad bladpersilja
2 msk kapris
1 msk torkad oregano

1. Sätt ugnen på grill, lägg paprikorna på en ugnform och grilla cirka 10 minuter tills de blivit svarta runt om.
2. Lägg paprikorna i en bunke och sätt på lock. Låt stå 15 minuter.
3. Skala paprikorna, ta bort kärnorna och skär i strimlor.
4. Hetta upp en stekpanna på medelvärme, i med olja, lägg i lök och vitlök, rör om och fräs cirka 10 minuter.
5. Höj värmen en aning och ha i tomatpurén, rör om och fräs en minut.
6. Slå i vin och vinäger och läåt det reducera en aning, koka 2 minuter.
7. Lägg i paprikor, kapris, persilja och oregano. Salta och peppra. Låt koka ihop i 5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar