En härlig och enkel kycklingrätt som blir jättegod när man blandar dressingen med köttsaften som bildas i ugnen. Till och med barnen var förtjusta.
600 g kycklinglårfilé
olivolja
salt, svartpeppar
en halv gurka, delad på längden, urgröpt och tunt skivad
2 mango, skalade och tärnade
Dressing:
färsk ingefära, en bit stor som en tumme, riven
saft från 2 stycken lime
2,5 msk fisksås
1 msk rörsocker
en liten näve bladpersilja eller färsk koriander
köttsaften från ugnsformen.
1. Sätt ugnen på 180°.
2. Pensla kyckligfiléerna med olivolja, salta och peppra och baka i ugnen 30-35 minuter.
3. Blanda ingredienserna till dressingen (utom köttsaften).
4. Lägg gurk- och mangobitarna i en bunke.
5. När kycklingen är klar, låt svalna 5-10 minuter. Dela sedan filéerna i 4-5 mindre bitar och lägg i bunken med gurkan och mangon.
6. Blanda köttsaften med dressingen och häll sedan detta över kycklingblandningen.
7. Servera med basmatiris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar