Ett recept till med den underskattade brysselkålen.
450 g fläskfilé eller karré, strimlat
1 msk maizena
5 msk ljus soja
2 msk risvinäger
1 msk råsocker
1 msk sherry
2 msk vatten
300 g brysselkål, roten borttagen, kvartade
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 peperoncini
1 msk vatten
rapsolja
sesamolja
1 dl torrostade jordnötter
1. Rör ihop maizenan med 2 msk soja i en bunke. Lägg i det strimlade köttet och rör om.
2. I en annan bunke, blanda ihop resten av sojan, vinägern, sockret, sherryn och vattnet. Rör om och ställ åt sidan.
3. Hetta upp rapsolja i en wok och stek köttet på medelhög värme tills det inte riktigt är klart, cirka 3-4 minuter. Ta ur och lägg åt sidan.
4. Stek sedan brysselkålen på hög värme i lite mer rapsolja, cirka 4-5 minuter. Slå i en msk vatten och rör om.
5. I med vitlök, ingefära och peperoncini, låt fräsa en minut.
6. Slå sedan i köttet och såsen, dra ned värmen och låt småputtra ett par minuter tills köttet blir helt klart.
7. Servera med basmatiris eller nudlar, ringla över sesamolja och strö över jordnötterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar