Mera indiskt, detta blir väldigt gott med den härliga såsen till. Tar längre tid än 30 minuter, men går att förbereda genom att göra såsen någon dag tidigare.
600 g köttfärs
1 röd chili, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
0,5 msk saft från en ekologisk citron
0,5 msk garam masala
0,5 tsk malda korianderfrön
0,5 tsk mald spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 ägg
2 msk turkisk yoghurt
1 tsk salt
Till såsen:
en burk goda krossade tomater
1 gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
2 tsk gott currypulver, t. ex. madras
2 tsk gurkmeja
1 tsk malda korianderfrön
1 krm cayennepeppar
1 lagerblad
1 msk saft från en ekologisk citron
salt, svartpeppar
färsk koriander
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Börja med såsen. Fräs lök, vitlök, ingefära på medelvärme i 6-7 minuter.
3. I med chili, curry, spiskummin, korianderfrön och garam masala och rör om. Fräs ett par minuter.
4. I med tomaterna, lagerbladet, salt och 2 dl vatten. Låt sjuda i 20-25 minuter.
5. Blanda ingredienserna till köttbullarna, forma till köttbullar och lägg på bakplåtspapper i en ugnsform. Kör i ugnen 10-15 minuter tills de är klara.
6. Blanda köttbullarna i såsen, i med citronsaft och cayennepeppar och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda tillsammans cirka 5 minuter.
7. Servera med basmatiris och toppa med färsk koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar