En variant på socca som har ägg i och som passar bra till förrätt eller lättare lunch.
2,5 dl kikärtsmjöl
2,5 dl vatten
4-6 msk olivolja
2 ägg
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
salt, svartpeppar
en näve glasört
en näve svartkål, stjälken borttagen och grovhackad
en näve gröna örter
Dressing:
1 dl turkisk yoghurt
1 msk olivolja
1 msk limesaft
salt, svartpeppar
1. Blanda de första sju ingredienserna till smeten. Låt sedan stå och gosa till sig.
2. Blanda ingredienserna till dressingen.
3. Fräs glasört och svartkål i olivolja på medelhög värme.
4. Stek soccan i plättlagg eller stekpanna på medelhög värme någon minut per sida.
5. Servera soccan toppad med de frästa grönsakerna och örterna. Ringla dressingen över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar