Ett till recept med den härliga kryddstarka korven från Kalabrien, 'nduja. Här blandas den med torkade plommon, det blir en god sötstark kombo.
600 g fläskfilé
3 msk 'nduja
6 torkade plommon, finhackade
2 msk rödvinsvinäger4 dl god kycklingbuljong
salt, svartpeppar
olivolja
1. Blanda 'nduja, plommon och lite olivolja.
2. Dela fläskfilén på längden, men skär inte igenom helt.
3. Bred ut 'ndujasmeten på köttet, vik ihop och knyt ihop med kökssnöre. Salta och peppra runt om.
4. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och bryn köttet runt om så det får färg.
5. Sänk värmen, slå i vinäger och hälften av buljongen och lägg på lock. Låt sjuda 15-20 minuter, eller tills köttet uppnått 72°. Vänd köttet efter halva tiden.
6. Ta upp köttet och lägg åt sidan. Höj värmen på spisen, häll i resten av buljongen och låt såsen reducera till hälften. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera med ugnsrostade rotfrukter och god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar