Vi har haft recept på zucchiniplättar tidigare, men dessa är ännu godare! Perfekta med en god sallad som lätt lunch eller som förrätt.
2 stora zucchini, rivna, se till att krama ur så mycket vatten som möjligt
4 msk öl
100 g mjöl
3 ägg
75 g färskriven parmesan
en liten näve färsk koriander, grovhackad
rivet skal från en ekologisk citron
salt
rapsolja
Pistageyoghurt:
2 dl grekisk yoghurt
50 g pistagenötter, mixade till pulver
0,25 dl olivolja
rivet skal från en halv ekologisk citron
salt, svartpeppar
1. Börja med yoghurten, blanda alla ingredienser och ställ i kylen.
2. Lägg den urkramade zucchinin i en bunke tillsammans med övriga ingredienser och blanda väl.
3. Forma till plättar och stek i stekpanna på medellåg värme i 3-4 minuter per sida.
4. Låt rinna av lite på hushållspapper innan serveringen med yoghurten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar