Asiatisk variant på köttbullar med fläskfärs och hoisinsås, som även barnen brukar gilla.
500 g fläskfärs
1 ägg
50 g brödsmulor
2 vitlöksklyftor, finhackade
en bit färsk ingefära, stor som en halv tumme, riven
1 msk ljus soja
en peperoncino, smulad
ett par droppar rapsolja
200 g broccoli, i buketter
4 vårlökar, finhackade
Till hoisinsåsen:
1 dl hoisinsås
2 msk ljus soja
1 msk risvinäger
1 msk sesamfrön
1. Sätt ugnen på 180°.
2. Blanda alla ingredienser till köttbullarna i en bunke. Forma till bollar och lägg i en ugnssäker form. Kör i ugnen cirka 15 minuter.
3. Blanchera broccolin i kokande vatten ett par minuter, låt sedan rinna av.
4. Blanda ingredienserna till såsen.
5. Hetta upp en wok på medelvärme, häll i såsen, koka upp och låt sedan sjuda med köttbullarna i fem minuter. I med broccolin och sjud en minut till.
6. Servera köttbullar och sås över nudlar, toppa med vårlök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar