Hittade det här receptet liggande, som jag glömt bort... Väldigt gott med den färska chorizon till kycklingen, och kom ihåg, det går inte lika bra med Scans chorizo, utan det måste vara "the real thing". Tar längre tid, men som vanligt, det är det värt.
600 g kycklinglårfilé
3 färska chorizokorvar, skivade
1 gul lök, finhackad
2 paprikor i olika fina färger,strimlade
100 g goda gröna oliver
3 dl torrt vitt vin
3 dl god kycklingbuljong
1 msk tomatpuré
olivolja
salt, svartpeppar
1. Stek löken i olivolja på medelvärme i cirka fem minuter. Lägg sedan över i en stor kastrull.
2. Höj temperaturen till medelhög och stek korv och kyckling i olivolja tre-fyra minuter, det får nog göras i ett par omgångar. Lägg sedan över i kastrullen tillsammans med paprika, tomatpuré och oliver.
3. Skrapa ur stekpannan och häll över i kastrullen tillsammans med vin och buljong. I med lite salt och peppar och låt småputtra 30-45 minuter.
4. Servera med ris eller pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar