Lite Mellanöstern-touch på den här fyllningen. Ta den färg på paprika du tycker är godast, själv föredrar jag nog de sötaste, de röda. Detta tar också lite längre tid, men man kan ju förbereda.
4 röda ekologiska paprikor
en gul lök, finhackad
200 g långkornigt ris
4 dl vatten
1 tsk socker
3 msk pinjenötter
3 msk russin
1 tomat, grovhackad
1 tsk malen kanel
1 tsk malen spiskummin
en liten näve dill, grovhackad
en liten näve mynta, grovhackad
en liten näve bladpersilja, grovhackad
saften från en ekologisk citron
0,5 dl olivolja
salt, svartpeppar
turkisk yoghurt
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Gör fyllningen. Fräs löken i hälften av olivoljan på medelvärme 5-6 minuter. I med riset och rör om. Häll på vattnet, i med salt, peppar och socker. Låt sjuda i cirka 15 minuter. Riset ska fortfarande vara lite underkokt.
3. Rör ned pinjenötter, russin, tomat, kanel, spiskummin, mynta, dill, persilja, citronsaft och resten av oljan.
4. Skär av toppen på parikorna och ta ur kärnorna och det vita. Fyll paprikorna med fyllningen och sätt på topparna igen.
5. Ställ paprikorna i en ugnssäker form, häll på cirka 1 centimeter vatten runt om. Kör i ugnen 50-55 minuter.
6. Servera ljumma med citron och yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar