Inlagda citroner ger en fräsch smak och är vanligt i nordafrikansk matlagning. Det finns mängder med recept, här är ett.
500 g farfalle eller fusilli
400 g laxfilé
50 g kapris, avrunnen
2 vitlöksklyftor, finhackade
250 g sockerärtor
salt, peppar
en näve dill
olivolja
1. Ta en inlagd citron, skölj av den och finhacka. Se till så det mesta av fruktköttet försvinner. Det är skalet man vill åt.
2. Värm olivolja i en stekpanna på mellanvärme, fräs kaprisen i cirka 5 minuter. Lägg i vitlöken och fräs en minut. Lägg åt sidan.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Koka med sockerärtorna de sista 2 minuterna.
4. Under tiden, skär laxen i kuber och stek 3-4 minuter på medelvärme i olivolja, salta och peppra.
5. När allt är klart, blanda pasta, sockerärtor, kapris och citron i en stor skål, i med dillen och lite extra olivolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar