I originalreceptet ska det vara färsk chorizo, men jag tog färsk salsiccia, och det funkade kanonbra. Recept på inlagda citroner finns i överflöd på webben, här är ett. orzo mix:en har jag lagt till för att få det lite mer matigt. Man kan även tänka sig couscous, bulgur eller liknande.
ett paket (250 g) Orzo Mix (kan uteslutas)
4 färska salsicciakorvar, urtagna ur skinnet, grovhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
0,5 tsk rökt paprikapulver
en stor näve svartkål, stammen borttagen, grovhackad
4 goda tomater, skurna i bitar
en klyfta inlagd citron, finhackad
100 g creme fraiche
salt, svartpeppar
olivolja
1. Koka orzon enligt anvisningarna på paketet.
2. Hetta upp olja i en stor stekpanna, fräs korven på medelhög värme 3-4 minuter. I med vitlöken och fräs en minut till. Blanda i paprikapulvret, ta upp ur pannan och ställ åt sidan.
3. I samma panna, i med svartkålen och 2 msk vatten, salta och svartpeppra. Lägg på lock och låt ånga 3 minuter, rör om någon gång. Ta av locket och låt sjuda ytterligare 3 minuter, rör om hela tiden.
4. Lägg tillbaka korven och vitlöken i stekpannan, addera inlagda citronen och tomaterna. Ta av plattan och vänd ner creme fraiche.
5. Blanda i en bunke med orzon och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar