fredag 2 september 2016

TOMATILLO- OCH MAJSSOPPA


 
 
I sommarens sista skälvande dagar kommer en riktig sommarsoppa. Den går lika bra att äta kall som varm. Färska tomatillos kan vara svåra att hitta, jag köpte mina här, annars funkar det bra med burkvarianten också.

1,5 dl majskorn
2 tomatillos, grovhackade
1 selleristjälk, tärnad
1 morot, tärnad
1 gul lök, skivad
1 chilifrukt, grovhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 liter ekologisk grönsaksbuljong
salt, smör

1. Fräs lök, morot, selleri och vitlök i smör 3-4 minuter. I med tomatillos och chili och fräs 2 minuter. I med majskornen och fräs 3 minuter till.
2. I med buljongen och låt puttra 15 minuter.
3. Mixa soppan slät, smaka av med salt och servera med hot sauce.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar