torsdag 1 september 2016

UGNSBAKAD MAKRILL MED FÄNKÅL OCH APELSIN


 
 
Här har vi makrillen igen, världens kanske godaste fisk, och en av de nyttigaste. Dessutom bra på det viset att den är nästan lika god fryst som färsk.

600 g makrillfilé
ett fänkålsstånd, tunt skivad
en gul lök, tunt skivad
rivet skal från 2 apelsiner
saften från 2 apelsiner
olivolja
salt

1. Sätt ugnen på 175°.
1. Bred ut makrillfiléerna i en ugnssäker form.
2. Stek fänkål och lök mjuka i olivolja i en stekpanna på medelvärme 5-10 minuter. I med apelsinskalet efter cirka halva tiden.
3. Slå på apelsinsaften och låt koka ihop 3-4 minuter.
4. Slå fänkålsblandningen över fisken och kör in i ugnen cirka 12 minuter.
5. Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar