torsdag 25 augusti 2016

KYCKLING MED JORDNÖTSSÅS


 
 
Mera kyckling. Här är en rätt som hela familjen kommer gilla.

600 g kycklinglårfiléer, skurna i mindre bitar
1 vitlöksklyfta, finhackad
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
en färsk chili, finhackad, ta fler om du vill ha starkare
2 tsk garam masala
1 dl gottjordnötssmör
en halv burk god kokosmjölk
en halv burk goda krossade tomater
en näve färsk koriander, grovhackat
en dl rostade jordnötter
rapsolja
salt

1. Stek kycklingen i omgångar i rapsolja på medelhög värme. Lägg sedan åt sidan.
2. Stek vitlök, chili och ingefära i rapsolja i en minut. I med garam masala och stek en minut till.
3. I med kokosmjölk, tomater och jordnötssmör. I med kycklingen och låt puttra i 30 minuter.
4. Servera med basmatiris, toppa med färsk koriander och jordnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar