måndag 1 augusti 2016

GRILLAD MAKRILL MED MARINERAD ZUCCHINI


 
 
Detta är ett recept som Gennaro Contaldo står för, det är från Jamie Magazines italienska nummer i år. Makrill som ju alla vet, är en av världens godaste fiskar.

4 makrillfiléer
olivolja
saften från en citron
8-10 rädisor, tunt skivade

Till zucchinin:
3 mediumstora zucchini, tunt skivade
5 cl olivolja att steka i
4 vitlöksklyftor, skalade och mosade
en röd chili, tunt skivad
265 g myntablad, grovhackade
3 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger

1. Börja med zucchinin, stek skivorna i omgångar på medelhög värme tills de fått lite färg. Låt rinna av på hushållspapper och låt svalna.
2. Lägg zucchinin snyggt på ett uppläggningsfat. Gör en dressing av övriga ingredienser och häll över zucchinin. Låt stå i rumstemperatur.
3. Hetta upp en grillpanna (jag använde klotgrillen istället), gnid in makrillen med olivolja, salta och peppra. Grilla sedan med skinnsidan nedåt 5-7 minuter tills fisken känns klar.
4. Lägg makrillen på en tallrik, pressa över citron. Lägg sedan detta ovanpå zucchinin, ringla över olivolja och servera med rädisorna och god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar