måndag 22 augusti 2016

SOUTHERN FRIED CHICKEN


 
 
En klassisk amerikansk sydstatsrätt. Det finns tusentals olika recept, eller ungefär lika många som det finns hemmafruar i Alabama! Kycklingen ska egentligen friteras men jag valde nu att steka i ganska mycket god rapsolja, helt enkelt för att jag inte orkade ta fram fritösen... Den är så jobbig att göra ren efter användning.

600 g kycklinglårfilé
3 ägg
0,75 dl mjölk
0,5 dl hot sauce, t. ex. Texas Pete
rapsolja

Till panering:
4 dl vetemjöl
1 tsk rökt paprika
1 msk salt
0,5 msk svartpeppar
0,5 msk vitlökspulver

1. Blanda ingredienserna till paneringen.
2. Vispa äggen lite tillsammans med mjölk och hot sauce.
3. Doppa kycklingbitarna i äggblandningen och vänd sedan i mjölblandningen.
4. Fritera i 180° 6-8 minuter eller stek i stekpannan i ganska mycket olja på medelhög värme 8-10 minuter.
5. Servera med till exempel ugnsrostade grönsaker med sötpotatis och en god cole slaw eller vit bbq-sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar