Jag ramlade över ett ex av Delicious, den australiska editionen. En mycket trevlig bekantskap. Stort Italien-tema med massor av recept och reportage. Vi bjuder på ett av de bästa recepten här, där man panerar fisken i polenta i stället för ströbröd. Det ger en god smak och en härlig färg. I tidningen har man sardiner, men det går bra med strömming eller sill.
12 strömmingsfiléer, ryggfenan bortklippt
2 dl mjöl
2 ägg
2 dl polenta
salt
Till salsa verden:
en stor näve rucola
ett par msk var av persilja, oregano och gräslök, man kan ta vad man har, jag tog också salladssenap, portlak och sallad
saft från en citron
1,5 dl olivolja
1. Gör salsan. Grovhacka saladen och örterna. Pressa över citronen och häll i oljan. Smaka av med sat.
2. Panera fisken, vänd först i mjöl, sedan i ägg och vänd de avrunna filéerna i polenta.
3. Stek i smör ett par minuter per sida.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar