torsdag 11 augusti 2016

RICOTTAPANNKAKOR MED AGAVESIRAP


 
 
Mer efterrätt och mer ricotta. Fast det kanske passar allra bäst som frukost.

4 ägg
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk socker
0,5 tsk salt
250 g ricotta
2 dl mjölk
1 tsk finrivet skal från en ekologisk citron

1. Vispa äggvitorna hårda i ungefär 5 minuter.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
3. Vispa ricotta, äggulor, mjölk och citronskal i en annan bunke.
4. Blanda de torra ingredienserna med äggsmeten och vänd sedan försiktigt ner äggvitorna.
5. Stek plättarna i smör i omgångar tills de fått en fin gyllenbrun färg, cirka 2 minuter per sida.
6. Servera med att ringla agavesirap eller god honung över. Man kan också ha lite goda bär till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar