Nu är det högsäsong för blåbär och vad är godare än en blåbärspaj? Den här är fantastisk och den går dessutom väldigt fort att göra.
3,5 dl + 3 msk vetemjöl
3 tsk + 2,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt
2 tsk bakpulver
100 g smör, tärnat
1,5 dl creme fraiche
1 liter blåbär
2 msk citronsaft
1 msk rivet citronskal
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda 3,5 dl mjöl, 3 msk socker, bakpulver och salt i en bunke.
3. Tillsätt smöret, knåda med händerna.
4. Blanda i creme fraiche, knåda så det blir degaktigt.
5. Blanda blåbär, resterande socker och mjöl, citronsaft och citronskal i en annan bunke, och lägg i en smord ugnssäker form. Toppa med mjöl/creme fraicheblandningen.
7. Baka i ugnen 35-40 minuter. Låt svalna lite och servera med vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar