onsdag 20 augusti 2014

GODASTE BLÅBÄRSPAJEN


 
 
Nu är det högsäsong för blåbär och vad är godare än en blåbärspaj? Den här är fantastisk och den går dessutom väldigt fort att göra.

3,5 dl + 3 msk vetemjöl
3 tsk + 2,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt
2 tsk bakpulver
100 g smör, tärnat
1,5 dl creme fraiche
1 liter blåbär
2 msk citronsaft
1 msk rivet citronskal

1. Sätt ugnen på 200°.
2.  Blanda 3,5 dl mjöl, 3 msk socker, bakpulver och salt i en bunke.
3. Tillsätt smöret, knåda med händerna.
4. Blanda i creme fraiche, knåda så det blir degaktigt.
5. Blanda blåbär, resterande socker och mjöl, citronsaft och citronskal i en annan bunke, och lägg i en smord ugnssäker form. Toppa med mjöl/creme fraicheblandningen.
7. Baka i ugnen 35-40 minuter. Låt svalna lite och servera med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar