Yes, vi är tillbaka med ett recept på salsiccia, denna italienska gudagåva till oss korvälskare. Här parar vi ihop den med cavolo nero, som jag odlat på landet i sommar. En italiensk kål, full av nyttigheter som till exempel K-, A- och C-vitamin, koppar, järn och kalcium. Det går lika bra med mangold, spenat eller savoykål. Eftersom kål är så fiberrikt bör man skära bort mittådran och sedan strimla bladen. Lite syra, som citron passar också bra.
500 g linguine
cirka 250 g salsiccia med fänkål
0,5 dl torrt vitt vin
ett par nävar cavolo nero
2 dl creme fraiche
saft fån en halv citron
salt, svartpeppar
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Under tiden, lägg smör och olivolja i en stekpanna, fräs korven så det får lite färg. Häll i vinet
och låt koka ner till hälften.
3. Vänd ner den strimlade kålen, rör runt och fräs någon minut, blanda i creme fraiche och citron, salta och peppra, och låt puttra 7-8 minuter.
4. När pastan är al dente, häll av vattnet, och blanda ner korvblandningen. Servera med färskriven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar