Enkel och nyttig kycklingrätt med härliga smaker.
600 g kycklinglårfilé
en halv gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
2 msk currypulver
100 g gröna linser på burk, sköljda och avrunna
200 g bladspenat, fryst går bra, men kom ihåg att tina och krama ur vattnet
1,5 dl vatten
1,5 dl kokosmjölk
1 msk garam masala
2 msk grekisk yoghurt
en näve färsk koriander
1. Hetta upp rapsolja eller ghee i en stekpanna på medelhög värme. Salta och peppra kycklingen och stek ett par minuter per sida. Lägg åt sidan.
2. I med lite mer olja, sänk värmen till medel och fräs löken 4-5 minuter. I med vitlök och ingefära och fräs ytterligare någon minut. I med currypulvret och fräs en minute till.
3. Slå i vatten, och kokosmjölk, i med linser, spenat och kyckling. Salta, lägg på lock och låt puttra 20-25 minuter.
4. Stäng av värmen, strö över garam masala och rör ned yoghurten.
5. Servera med basmatiris och färsk koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar