Fantastiskt god kycklingrätt med en sås som får en härlig smak av mandeln.
600 g kycklinglårfilé
1 gul paprika, grovhackad
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk sherryvinäger
1 msk rökt paprika
2 dl god kycklingbuljong
15-16 svarta oliver
50 g flagad eller grovhackad mandel, rostad
olivolja
salt, svartpeppar
1. Rosta mandeln i en het stekpanna några minuter tills den får lite färg. Lägg sedan åt sidan.
2. Salta och peppra kycklingen på bägge sidor och stek sedan i olivolja i en stekpanna någon minut per sida på medelhög värme. Lägg sedan åt sidan.
3. Sänk värmen en aning och fräs lök, vitlök och paprika i olivolja i 6-7 minuter. I med vinägern och fräs en minut till.
4. Lägg i kycklingen i stekpannan, i med den rökta paprikan och kycklingbuljongen, låt sjuda under lock i cirka 20 minuter eller tills kycklingen är klar.
5. I med oliverna och mandeln. Rör om och servera med basmatiris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar