onsdag 8 mars 2017

BANAN- OCH KARDEMUMMAKAKA

Perfekt när man har lite gamla bruna, mjuka bananer. Som en sockerkaka, men den får en god knaprig, lite knäckig topp, med sockerblandningen.

350 g bananer
1 msk citronsaft
200 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
90 g strösocker
90 g rörsocker
2 ägg
4 msk rapsolja

Till toppingen:
2 tsk malen kardemumma
2 msk strösocker

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en springform med smör och ha i ströbröd.
2. Mosa bananerna grovt i en bunke, rör i citronsaften.
3. I en annan bunke, blanda mjöl, bakpulver och salt.
4. I en tredje bunke, lägg i strö- och rörsocker tillsammans med äggen. Vispa tills ljust och fluffigt, ett par-tre minuter. Fortsätt vispa lite långsammare och häll sakta i oljan.
5. Blanda mjölblandningen med äggblandningen och rör sedan ned bananerna.
6. Bred ut smeten i formen. Blanda ihop kardemumman och sockret till toppingen, och strö detta över smeten.
7. Kör i ugnen 30-35 minuter.
8. Servera ljummen med en god vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar