fredag 31 mars 2017

GODASTE LAXEN!









 

 

 

 

 

 

 

 

 

Väldigt gott och enkelt! Såsen får underbar smak av sardellerna.

600 g laxfilé med skinn, skurna i portionsbitar
4-5 sardellfiléer i olja
en peperoncino
en vitlöksklyfta, finhackad
lite rosmarin
2 dl grädde
olivolja
smör
salt, svartpeppar

1. Salta och peppra laxen. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme, i med olivolja och stek fisken på skinnsidan i 4-5 minuter. Ta upp och lägg åt sidan.
2. Sänk värmen till medel, i med lite till olivolja och lägg i sardellerna, chili, rosmarin och vitlök. Rör om och fräs till sardellerna löst upp sig.
3. Lägg tillbaka fisken, med skinnet upp, i med grädden, sänk värmen, lägg på lock och sjud 4-5 minuter.
4. Servera med kokt potatis, sallad och någon god grönsak. Underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar