Vi hade ett recept på dirty rice förra året, men här är ett nytt, en förenkling av ett recept av Yotam Ottolenghi, som han i sin tur tagit från New Orleans. Gillar du lever är detta för dig!
2 dl basmatiris
3 dl kokande vatten3 msk rapsolja
salt
1 gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
250 g fläskfärs
200 g kycklinglever
1 msk creolekryddor
3 dl god kycklingbuljong
färsk bladpersilja, grovhackad
1.Hetta upp en matsked rapsolja i en kastrull på medelhög värme. I med ris och salt och fräs en minut. På med det kokande vattnet och låt sjuda 12 minuter. Låt sedan vila.
2. Under tiden, hetta upp resten av rapsoljan på medelhög värme i en stor stekpanna. Fräs lök och vitlök i cirka tre minuter.
3. I med fläskfärsen och salt och fräs ytterligare tre minuter.
4. Mixa kycklinglevern i en mixer och blanda sedan ned den i stekpannan tillsammans med creolekryddorna. Låt fräsa fem minuter utan omrörning. I med en dl buljong och låt sjuda 5 minuter.
5. När buljongen kokat in, upprepa med att slå på en dl buljong till och låt sjuda tills den kokat in.
6. Upprepa detta ytterligare en gång.
7. Servera över riset med en god hot sauce.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar