fredag 16 juni 2017

GNUDI MED RICOTTA OCH SPENAT









 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gnudi är som små ostbollar, påminner lite om gnocchi. Gnudi betyder naken och det är som fylld pasta fast utan pasta. Receptet är för en förrätt, vill du ha det som huvudrätt, dubbla det.

250 g ricotta
200 g babyspenat
1 vitlöksklyfta, pressad
50 g färskriven parmesan
250 g semolina-mjöl
salt, svartpeppar
50 g smör
olivolja

1. Häll ricottan i en bunke.
2. Fräs spenat och vitlök ett par minuter i olivolja. Ställ åt sidan och låt svalna. Krama ur så mycket vätska som möjligt och finhacka sedan.
3. Blanda ned spenaten med ricottan, salta och peppra.
4. Häll ut mjölet på en bricka. Forma ostblandningen med fuktade händer till cirka 3 cm stora bollar. Rulla dessa i mjölet. Bör bli 18-20 stycken. Täck bollarna med resterande mjöl, detta gör att bollarna kommer att hålla ihop bättre. Ställ i kylen över natten, täck inte över.
5. Koka upp vatten i en stor kastrull, lägg i hälften av bollarna. När de flyter upp, efter cirka 2-3 minuter, är de klara. Lyft upp med hålslev, och låt rinna av. Servera med brynt smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar