torsdag 1 juni 2017

KYCKLINGPICCATA

Enkel kycklingrätt, här använder vi som oftast kycklinglårfilé, en detalj som det är svårt att misslyckas med. Med piccata menas att kycklingen först är stekt, eller sautéerad, på medelhög värme och sedan får sjuda i en sås med citron och smör.

600 g kycklinglårfilé
3 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin
2 msk kapris
2 vitlöksklyftor, finhackade
1,5 dl god kycklingbuljong
saften från en ekologisk citron
en kvist timjan
1 msk smör
salt, svartpeppar
färsk bladpersilja, grovhackad

1. Salta och peppra kycklingen och stek sedan i en matsked olivolja på medelhög värme på bägge sidor i cirka 5 minuter.
2. Slå på vinet, kapris, timjan och vitlök. Låt puttra 2 minuter.
3. I med resten av olivoljan, lite salt och buljongen. Koka upp och låt sedan sjuda 8-10 minuter.
4. Rör ned citronsaften och smör och strö över persiljan.
5. Servera med ugnsrostade rotfrukter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar