En ny favorit! Det godaste på länge, när citron möter den underbara starka kalabriska korven 'nduja.
500 g tagliatelle
4 schalottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
skal och saft från 2 ekologiska citroner
5 msk 'nduja
en näve bladpersilja, grovhackad
en näve brödsmulor
1,5 dl färskriven parmesanost
olivolja
salt, svartpeppar
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Fräs brödsmulorna i olivolja på medelvärme 4-5 minuter så de blir lite krispiga.
3. Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja på medelvärme 5-6 minuter. I med citronen och fräs någon minut och sedan i med 'ndujan och persilja och fräs ett par minuter till. Salta och peppra.
4. Häll av pastan men spara ett par matskedar av pastavattnet.
5. Blanda pastan med 'ndujablandningen och späd om det behövs med lite pastavatten.
6. Servera med brödsmulor och parmesan. Fantastico!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar