fredag 23 mars 2018

LASAGNE MED CHÉVRE, GRÖNKÅL OCH VALNÖTTER












 

 

 

 

 

 

 

 

Underbart god vegetarisk lasagne med en pestoliknande grönkålssås.

6-8 färska lasagneplattor
färskriven parmesan

Till grönkålspeston:
400 g grönkål, stjälken borttagen
1,5 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
saft från två ekologiska citroner
salt, svartpeppar

Till chévreröran:
160 g chévre
150 g valnötskärnor
en näve färsk oregano
0,5 dl olivolja
salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Kör ingredienserna till peston i en mixer. Häll över i en bunke.
3. Kör ingredienserna till chévreröran i en mixer.
4. Varva de två fyllningarna i en ugnsform, den gröna längst ner, lasagneplattor emellan. Avsluta med ett lager chévreröra.
5. Strö parmesan över och kör i ugnen cirka 15 minuter. Ta ut, ringla lite god olivolja över och servera med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar