Jättegoda fiskfärsbiffar med både pistage- och pinjenötter.
400 g torsk eller annan liknande fisk, fryst går utmärkt
40 g skalade pistagenötter
40 g pinjenötter
100 g färskriven parmesanost
en liten näve färsk bladpersilja, grovhackad
2 skivor torrt vitt bröd, rivet
1 ägg, vispat
salt, svartpeppar
rapsolja att steka i
Citronyoghurt:
2 dl grekisk yoghurt
saft från en ekologisk citron
1 msk olivolja
salt, svartpeppa
1. Kör fisk, nötter, ost och persilja i en mixer.
2. Blanda i ägget och brödsmulorna. Salta och peppra.
3. Forma till biffar och stek i ganska mycket olja på medelhög värme, 2-3 minuter per sida.
4. Blanda alla ingredienser till yoghurten i en bunke, kan göras i förväg.
5. Servera med ris eller kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar