onsdag 14 mars 2018

LAXPAKET





















 

 

 

Det var länge sedan vi hade ett recept med lax, så nu är det väl verkligen på tiden! Snabbt och gott är det också.

600 g laxfilé, delad i 4 portionsbitar
1 purjolök, strimlad
100 g philadelphiaost
1 msk dill, grovhackad
saften från en ekologisk citron
4 msk kapris
salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg purjon i en kastrull med 0,5 dl vatten och sjud i 5 minuter. Rör i osten och dillen, salta och peppra.
3. Arrangera fyra bakplåtspapper, och fördela purjoblandningen. Lägg en laxfilé ovanpå och salta.
4. Pressa citron över och lägg en matsked kapris på varje. Vik ihop till paket och lägg i en ugnssäker form och kör 12-15 minuter i ugnen.
5. Servera med kokt potatis och oljefräst svartkål eller spenat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar