onsdag 14 mars 2018

CANTUCCINI – ITALIENSKA BISCOTTI

Italienska skorpor, cantuccini, eller biscotti, är goda och perfekta att ha hemma och bjuda på när man får besök. Det här blir 60-70 skorpor.

Cirka 8 dl vetemjöl
2 msk rivet skal från en ekologisk apelsin
2 tsk bakpulver
2 dl socker
1 vaniljstång
3 msk marsala
5 ägg
1 liten nypa salt
200 g mandlar

1. Sätt ugnen på 180°.
2. Rosta mandlarna i en torr stekpanna ett par minuter, lägg sedan åt sidan.
3. Blanda 7 dl siktat mjöl med apelsinskalet, socker, salt och bakpulver. Skrapa ur vaniljpulvret ur stången och blanda i det också.
4. Blanda i 4 av äggen, ett i taget och rör om ordentligt.
5. Blanda i marsalan och nötterna.
6. Dela degen i fyra delar och rulla till fyra rullar. Lägg dessa på bakplåtspapper i en ugnsform och plattat till.
7. Kör i ugnen cirka 40 minuter tills de fått fin brun färg.
8. Ta ut ur ugnen och skär på snedden till cirka en centimeter breda bitar.
9. Sänk temperaturen på ugnen till 100°, sprid ut skorporna på några plåtar och kör i ugnen cirka 30 minuter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar