onsdag 6 maj 2020
UGNSBAKAD KYCKLING MED CITRON OCH GURKMEJA
I originalreceptet är det kycklingvingar, men här tar vi kycklinglårfilé, det blir ju lite mer måltid då.
600 g kycklinglårfilé
2 tsk svartpepparkorn
1 tsk malen gurkmeja
1 tsk socker
3 tsk salt
1 bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
3 vitlöksklyftor, rivna
2 msk rapsolja
citronsaft från en ekologisk citron
1. Mortla pepparkorn, gurkmeja, socker och salt. Strö detta över kycklingen på bägge sidor.
2. Blanda ingefära, vitlök och rapsolja, och ringla sedan detta över kycklingen. Blanda med händerna så allt blir täckt. Pressa över citronsaften. Låt detta stå i 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 200°.
4. Lägg kycklingen och marinaden i en ugnsform och baka i ugnen i 30-40 minuter, eller tills den fått fin färg. Sista minuterna kan man lägga på lite ramslök eller svartkål så får man lite extra krisp.
5. Servera med ris, ringla den goda oljan över och ha några extra citronklyftor.
Etiketter:
KYCKLING,
VARMRÄTTER
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar