fredag 8 maj 2020
ZALETI - KAKOR FRÅN VENEDIG
Härliga kakor som får en extra dimension av lite grappa.
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl majsmjöl, maizena funkar
100 g smör
8 msk strösocker
3 äggulor
rivet skal från en ekologisk citron
grappa
5 msk russin, blötlagda i varmt vatten i 10 minuter med ett par droppar grappa
5 msk pinjenötter
1 tsk vaniljpulver
0,25 tsk bakpulver
en nypa salt
florsocker
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Vispa äggulorna och sockret tills pösigt och fint i en bunke.
4. I en annan bunke, blanda mjöl, majsmjöl, salt, bakpulver, vaniljpulver och citronskal.
5. Blanda smöret med mjölblandningen och blanda detta sedan med äggblandningen. Blanda sedan i russinen och pinjenötterna.
6. Ta upp på mjölat bakbord och platta till och skär ut diamantformade kakor. Lägg på bakplåtspapper och kör i ugnen i 12-13 minuter.
7. Ta ut, låt svalna och sikta sedan florsocker över.
Etiketter:
ITALIENSKT,
KAKOR,
SÖTT
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar