fredag 8 maj 2020

ZALETI - KAKOR FRÅN VENEDIG

zaleti, venedig, kakor, venezia, veneto, biscotti, cantucci, kakor, italienska kakor






















Härliga kakor som får en extra dimension av lite grappa.

2,5 dl vetemjöl
2,5 dl majsmjöl, maizena funkar
100 g smör
8 msk strösocker
3 äggulor
rivet skal från en ekologisk citron
grappa
5 msk russin, blötlagda i varmt vatten i 10 minuter med ett par droppar grappa
5 msk pinjenötter
1 tsk vaniljpulver
0,25 tsk bakpulver
en nypa salt
florsocker

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Vispa äggulorna och sockret tills pösigt och fint i en bunke.
4. I en annan bunke, blanda mjöl, majsmjöl, salt, bakpulver, vaniljpulver och citronskal.
5. Blanda smöret med mjölblandningen och blanda detta sedan med äggblandningen. Blanda sedan i russinen och pinjenötterna.
6. Ta upp på mjölat bakbord och platta till och skär ut diamantformade kakor. Lägg på bakplåtspapper och kör i ugnen i 12-13 minuter.
7. Ta ut, låt svalna och sikta sedan florsocker över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar