torsdag 6 maj 2021

FATTIGMANSMAT - SPAGHETTI MED SARDELLER, VITLÖK OCH PEPERONCINI

cucina povera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Superenkel, snabb och billig rätt med råvaror man alltid har hemma. Hör hemma i det så kallade cucina povera, italiensk fattigmansmat. När man till exempel tar brödsmulor i stället för riven parmesan.

500 g spaghetti
4 sardellfiléer
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 peperoncini
100 g brödsmulor, gärna från surdegsbröd
olivolja
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Under tiden, stek brödsmulorna i olivolja i en stekpanna på medelhög värme, lägg åt sidan.
3. Torka ur stekpannan, i med mer olivolja och fräs sardellerna, vitlöken och peperoncinin på medelvärme några minuter, till sardellerna smält. Späd med någon skopa av pastavattnet. Salta och peppra lite.
4. När pastan är klar, häll av vattnet och blanda med sardellblandningen. Servera och strö brödsmulor över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar