tisdag 11 maj 2021

SPAGHETTI MED POLPETTE

Fantastiska italienska köttbullar
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Italienska köttbullar som tar lite längre tid, men det är det definitivt värt. Det blir underbart gott, och såsen härligt krämig när köttbullarna får koka med.

Tomatsås:
en burk goda krossade tomater
0,5 dl vatten
en näve färska basilikablad
1 vitlöksklyfta, finhackad
salt, svartpeppar
olivolja

Köttbullarna:
500 g blandfärs
ett ägg
en liten näve färsk bladpersilja
1,5 dl färskriven parmesan
1,5 dl brödsmulor
0,5 dl mjölk
salt, svartpeppar

1. Börja med såsen. Fräs vitlöken och hälften av basilikan i en stor stekpanna i olivolja på medelvärme i ett par minuter.
2. I med tomaterna och vattnet, salta och peppra och låt puttra.
3. Under tiden, blanda alla ingredienserna till köttbullarna och forma till lagom stora runda bollar.
4. Fräs bollarna i en annan stekpanna i olivolja tills de fått lite färg runt om.
5. När såsen puttrat cirka 5 minuter, lägg i köttbullarna och låt dessa koka med i cirka 10 minuter. Vänd dem efter halva tiden. När såsen kokat klart, strö över resterande basilikablad.
6. Servera med spaghetti eller tagliatelle och eventuellt strö extra parmesan över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar