Italienska köttbullar som tar lite längre tid, men det är det definitivt värt. Det blir underbart gott, och såsen härligt krämig när köttbullarna får koka med.
Tomatsås:
en burk goda krossade tomater
0,5 dl vatten
en näve färska basilikablad
1 vitlöksklyfta, finhackad
salt, svartpeppar
olivolja
Köttbullarna:
500 g blandfärs
ett ägg
en liten näve färsk bladpersilja
1,5 dl färskriven parmesan
1,5 dl brödsmulor
0,5 dl mjölk
salt, svartpeppar
1. Börja med såsen. Fräs vitlöken och hälften av basilikan i en stor stekpanna i olivolja på medelvärme i ett par minuter.
2. I med tomaterna och vattnet, salta och peppra och låt puttra.
3. Under tiden, blanda alla ingredienserna till köttbullarna och forma till lagom stora runda bollar.
4. Fräs bollarna i en annan stekpanna i olivolja tills de fått lite färg runt om.
5. När såsen puttrat cirka 5 minuter, lägg i köttbullarna och låt dessa koka med i cirka 10 minuter. Vänd dem efter halva tiden. När såsen kokat klart, strö över resterande basilikablad.
6. Servera med spaghetti eller tagliatelle och eventuellt strö extra parmesan över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar