Ett enkelt och snabbt recept från Sophia Lorens kokbok Recipes & Memories från 1998. En blandning mellan tapenade och pesto. Att potatis och pasta går utmärkt ihop har vi ju visat tidigare, här.
500 g spaghetti
en liten potatis, skuren i små tärningar
en stor näve färsk bladpersilja, grovhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
4-5 kapris, finhackade
4-5 svarta oliver, grovhackade
3 sardellfiléer, finhackade
olivolja
salt, svartpeppar
1. Koka upp vattnet och lägg i potatisen.
2. Efter 5 minuter, lägg i pastan i samma vatten och koka enligt anvisningarna på paketet.
3. Blanda alla övriga ingredienser utom de två sista. Späd med olivolja så det blir lite rinnigt.
4. Smaka av med salt och svartpeppar, var försiktig med saltet.
5. När pastan är färdig, häll av men spara lite av vattnet.
6. Blanda pastan med röran och späd eventuellt med lite pastavatten om det känns för torrt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar