Ett recept för dig som både älskar risotto och konserverade sardiner! Mer om risotto kan du läsa här. Vägen till en lyckad risotto är att röra runt HELA TIDEN.
400 g risottoris, t. ex. arborio
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, finhackad
1 dl vitt torrt vin
1,3 l god kycklingbuljong
en stor näve sultanarussin
en konservburk goda sardiner i olivolja
saften från en halv ekologisk citron
30 g rostade pinjenötter
en näve rucolasallad
salt, olivolja
salt och svartpeppar
hyvlad parmesanost
1. Koka upp lite vatten och blötlägg russinen i cirka 10 minuter.
2. Rosta pinjenötterna i en het stekpanna tills de får lite färg.
3. Koka upp buljongen i en kastrull och håll den varm.
4. I en stor kastrull, fräs lök och vitlök i både smör och olivolja några minuter.
5. I med riset och låt fräsa med 1-2 minuter, glöm inte att röra hela tiden.
6. I med vinet och låt det koka in.
7. Börja med att späda med buljongen, en skopa i taget, och rör runt hela tiden.
8. Fortsätt och späd med buljong tills det gått 20 minuter, då bör det vara klart. Riset ska ha lite tuggmotstånd, och konsistensen ska vara krämig.
9. Ta av från plattan, krama ur vätskan ur russinen och blanda i dessa.
10. Dela sardinerna lite och blanda i dessa också.
11. Blanda i en klick smör, rör om och lägg på locket ett par minuter.
12. Blanda rucolan med citronsaften.
13. Servera med hyvlad parmesan och toppa med pinjenötter och rucola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar