Tidigare har ni fått recept på enchiladas med fläsk och kyckling. Nu är det dags för den tredje och sista och kanske godaste varianten, den med nötkött. Poblano är en mild chilifrukt.
600 g nötkött, t. ex. högrev, utskuren biff, lövbiff, skuret i bitar eller skivor
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 jalapeno, finhackad
2 poblano chili, finhackade
1 burk goda krossade tomater
4 msk vetemjöl
1 tsk chilipulver
1 tsk malen spiskummin
0,5 liter ekologisk kycklingbuljong
8 tortillabröd
riven god cheddarost
rapsolja
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Rosta mjölet i en het stekpanna i cirka 10 minuter. Lägg åt sidan.
3. I med rapsolja i stekpannan och bryn köttet runt om, cirka 10 minuter. Lägg åt sidan.
4. Stek lök, vitlök och chili i stekpannan cirka 5 minuter. I med chilipulver och spiskummin och fräs 3-4 minuter till.
5. I med tomaterna, köttet och det rostade mjölet, rör om och låt koka ihop 7-8 minuter.
6. Värm under tiden upp buljongen och tillsätt den sedan till pannan under omrörning. Låt puttra utan lock 25-30 minuter.
7. Sila av buljongen, spara köttet för sig och såsen för sig.
8. Doppa ett bröd i såsen, hela brödet ska ner. Fyll det sedan med köttblandning, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Upprepa med alla bröd.
9. Häll resten av såsen över bröden och strö ost över. Gratinera i ugnen cirka 20-25 minuter.
10. Servera med pico de gallo.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar