fredag 9 oktober 2015

GODASTE KÖTTFÄRSLIMPAN


 
 
Underbart enkel och god! Tar lite längre än en halvtimme, men det är definitivt värt väntan, och barnen älskar den också!

600 g blandfärs
0,5 dl ketchup
0,5 msk soja
0,5 tsk worcestershiresås
0,75 dl brödsmulor
2 ägg
1 lök, finhackad
2 vitlökar, finhackade
1 tsk chipotlepasta, kan uteslutas
salt, svartpeppar

Gräddsås
2 msk smör
1, 5 dl grädde
1 msk cream cheese
1 tsk soja
0,5 tsk äppelcidervinäger
salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda alla ingredienserna i en bunke, låt helst stå 15-20 minuter.
3. Forma till en limpa och lägg i en ugnssäker form.
4. Baka i ugnen cirka 40-45 minuter.
5. Börja under tiden med såsen. Smält smöret, i med grädde, soja, vinäger och cream cheese.
6. När limpan är klar, ta ut ur ugnen, och lägg på en skärbräda. Tillsätt det som är kvar i ugnsformen till såsen. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera med kokt potatis eller potatismos och gräddsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar