Ät den här salladen varm eller ljummen. Klassiska smaker, rödbetor, halloumi och honung. Det tar tid att koka rödbetor, cirka en timme, men man ju försöka förbereda.
2 dl pärlcouscous
en liter ekologisk grönsaksbuljong
4 ekologiska rödbetor
en näve svartkål, grovhackad
400 g halloumi (2 paket)
en gul paprika, skivad
2+2+2 msk olivolja
Dressing:
en vitlöksklyfta, riven eller pressad
1 msk citronjuice
3 msk olivolja
en tsk honung
en nypa salt och svartpeppar
1. Koka de oskalade rödbetorna mjuka, cirka en timme. Häll sedan av och skala under kallt rinnande vatten. Dela sedan i klyftor.
2. Koka couscousen 25 minuter i grönsaksbuljongen. Häll sedan av vattnet, blanda i 2 matskedar av olivoljan och rör om.
3. Fräs svartkålen i 2 matskedar av olivoljan några minuter. Lägg sedan åt sidan.
4. Skär halloumin i skivor och grilla i de sista 2 matskedarna av olivoljan i grillpanna tills de får fina grillränder. Ta åt sidan och skär i kuber.
5. Blanda alla ingredienser i en stor skål, servera och skeda över dressingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar