fredag 11 november 2016

PASTA MED 'NDUJA, FÄNKÅL OCH OLIVER


 
 
Den härligt starka 'ndujan från södra Italien är inte så lätt att få tag på, jag brukar köpa i Hötorgshallen i Stockholm, hos Carls Deli. Här kombinerar vi den med färsk fänkål.

500 g pasta av valfri sort, gärna någon där såsen fastnar bra
2 vitlöksklyftor, finhackade
75 g 'nduja
en fänkål, tunt skivad
en burk goda hela tomater
15 svarta oliver, urkärnade och grovhackade
1 msk tomatpuré
1 msk rödvinsvinäger
2 dl färskriven pecorino
en liten näve färsk basilika, grovhackad
salt, svartpeppar
olivolja

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Fräs vitlöken ett par minuter i olja på medelvärme. I med tomatpuré och fänkål, fräs ett par minuter till.
3. I med tomater, 'nduja, vinäger, salt och peppar och låt småputtra 12 minuter. Låt oliverna koka med de sista 2-3 minuterna.
4. När såsen är klar, ta åt sidan och blanda i basilikan och eventuellt ett par matskedar av pastavattnet, om den känns för tjock.
5. Blanda den avrunna pastan med såsen väl, och blanda sedan i en dl av pecorinon.
6. Servera med att ringla över lite god olivolja och extra pecorino.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar