torsdag 17 november 2016

RIGATONI MED SVARTKÅL, SÖTPOTATIS OCH PURJOLÖKSPESTO


 
 
Att pasta går bra ihop med potatis, det har vi visat tidigare, till exempel här och här. Nu visar vi att pasta även går bra ihop med sötpotatis.

500 g rigatoni
400 g svartkål, tjocka nerven borttagen, grovhackad
1 purjolök, skivad
1 stor sötpotatis, skalad och skuren i kuber
1 dl färskriven parmesan
olivolja
smör
salt, svartpeppar

1. Koka purjolöken i rikligt med vatten i 8 minuter. Häll av, men spara vattnet, och lägg åt sidan.
2. Fräs svartkålen i olivolja cirka 5 minuter.
3. Lägg purjolöken i en mixer tillsammans med hälften av svartkålen och 0,5 dl olivolja. Kör till en puré. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet i det sparade vattnet tillsammans med sötpotatisen.
5. Häll av pastan och blanda med purjolökspeston, svartkålen och smält ned en matsked smör
6. Servera med osten och en god olivolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar