En till supersnabb och god rätt, som tar lika lång tid som det tar att koka pastan.
500 g spaghetti
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, finhackad
lite färsk rosmarin
300 g grön- eller svartkål, stammen borttagen, grovhackad
rivet skal och saft från en ekologisk citron
150 g ricotta
salt, svartpeppar
olivolja
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. I med olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök, chili och rosmarin någon minut.
3. I med kålen. Fräs 4-5 minuter.
4. När pastan är klar, häll av vattnet, men spar en deciliter som du rör ned i stekpannan med kålen. I med citronskal och saft. Salta och peppra och ta av från plattan. Rör ned ricottan.
5. Blanda kålblandningen med pastan och severa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar