onsdag 26 februari 2014

UGNSBAKAD GNOCCHI MED SPENAT OCH GORGONZOLA

En av de godaste gnocchirätter jag ätit, dessutom är det en väldigt enkel rätt där du, om du inte orkar göra egen potatisgnocchi, köper påsar med färdig, färsk. Den tar också något mer än en halvtimme att göra, men det är det definitivt värt!

2 påsar färsk potatisgnocchi á 400 g
1 paket fryst bladspenat á 250 g
400 g gorgonzola
4 dl vispgrädde
lite färskriven parmesan
salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka upp vatten i en stor kastrull, salta. Häll i gnocchin och ta upp när dom börjar flyta upp till ytan.
3. Krama ur den tinade, spenaten och grovhacka och sprid ut i en smord ugnssäker form.
4. Tärna gorgonzolan och sprid ut ovanpå spenaten. Sprid sedan ut gnocchin överst. Salta, peppra och häll på grädden.
5. Riv lite parmesan ovanpå, och gratinera i ugnen tills det blir gyllene och bubblar lite, cirka 30-35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar