tisdag 18 augusti 2015

BÄSTA BLÅBÄRSPAJEN


 
 
Här är det enda receptet du behöver på blåbärspaj så här års när blåbären är som allra godast.

1 liter blåbär
3 dl + 3 msk vetemjöl
2 dl + 3 msk socker
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g smör, tärnat
0,5 dl creme fraiche
2 msk saft från en ekologisk citron
rivet skal från en ekologisk citron

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda 3 dl mjöl, 3 msk socker, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smör och knåda med händerna tills det blir som en smulpaj. Blanda i creme fraiche och rör om.
3. I en annan bunke, blanda 2 dl socker, 3 msk mjöl, blåbär, citronskal och citronsaft. Rör om ordentligt.
4. Smörj en ugnssäker form och lägg i blåbärsblandningen.
5. Bred ut degblandningen ovanpå.
6. Kör i ugnen cirka 35-40 minuter.
7. Servera med vaniljglass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar